Zondag 26 mei

Hey vrienden,

Zoals beloofd… ik ben erin geslaagd om meer te weten over Benoit zijn avontuur.;;))  Gemakkelijk, Benoit communiceert veel met thuis en ik blijf een beetje dichter bij de keuken staan om hun gesprekken te horen…

Goed, samengevat (als ik mij goed kan herinneren)

Maandag 20 mei

Vitry le François

Benoit is rond 12.00 in Vitry le François aangekomen.  Het eerste dat hij heeft gedaan is een deel van zijn bagage lozen… “veel te zwaar”.  Hij vergeet dat ik er niet meer ben!!! De grapjas, hij wou helemaal alleen 25 kg torsen!!!.

Ik heb gemerkt dat hij zijn tent, matras en hoofdkussen heeft teruggestuurd.

Maar waar gaat hij dan slapen? In de open lucht? In kerken? Bij mensen thuis?  Ik moet zeggen dat ik mij toch een beetje zorgen maak. Hij heeft een minimum aan comfort nodig om het uit te houden.

Goed, ik zal later wel meer vernemen… ik hou jullie op de hoogte.

Ik heb ook begrepen dat zijn gemoed met de dag beter is. Goed, ik hou ervan als hij zich goed voelt.

Dinsdag 21 mei

Boerderij van Mont Moret

Goed gedaan, jongen…25 km te voet tot de boerderij van de Mont Moret.  Voor iemand die niet zo vaak stapt… Ik ben trots op jou, maar pas op, er komen nog dagen “Chi va PIANO va SANO”… Ik heb horen zeggen dat er specifieke logementen zijn voor de bedevaarders (ze slapen alleen of met anderen in dezelfde kamer). Omdat hij een “credential” (een soort bedevaartboekje), moet hij hiervoor maar een klein bedrag neertellen… Ik ben blij voor hem. Het is ook cool dat hij hiermee veel andere mensen zal tegenkomen.  

Chalet waar Benoit slaapt bij de boerderij van Mont Moret

Donderdag 23 mei

Als ik het juist heb gehoord, slaapt hij in Brienne le Château.  Ik heb hem horen zeggen  “Vanavond 3 Fransen, 2 Nederlanders, 1 Americaan en 1 belg (ik)”. Ze waren een maaltijd en een biertje samen aan het nuttigen. Ik hoor hem al zijn beste Engels of Nederlands bovenhalen… Hij doet dat graag… 

Zijn bed in Brienne le Château

Vrijdag 24 mei

Zijn zak is nog te zwaar (17kg500)…Daar moet nog af!  

Zaterdag 25 mei

Groot nieuws… Ik hebdeze namiddag Benoit zijn Kiné gezien, hier in Herne. Hij kwam om nieuws over mij…

OK;;))…hij kwam niet speciaal voor mij, maar toch!!!… Hij kwam materiaal halen want, houd u goed vast…

Hij gaat Benoit vervoegen gedurende een weekje. Ja, ja, je hebt het goed gelezen, meneerke Benoit zal zijn persoonlijke kiné hebben, zoals de grote sportmannen!

Nee, zonder zever: Christian, zijn Kiné/osteopaat van de laatste 3 jaar, is een goede maat geworden en dus gaat hij een eindje meestappen, tof hé??? Nu dat ik er niet bij ben… Ik ga er wel vanuit dat hij zijn bagage niet zal dragen;;;)))

Over mijzelf nu… Het gaat heel goed, mijn abces is open… Ik hou mijn goede vorm, ik eet goed, la vita e bella. Alhoewel: de wei hier thuis is minder groen en minder groot dan die van onderweg bij de boeren. Ik kan dus niet meer wachten om terug in het land van de mooie weiden te zijn…

Goed, tot zeer binnenkort…

Eén antwoord op “Zondag 26 mei”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.