maandag 3 juni

We zijn vrijdag 31 mei

Het is supermooi weer. Ik ben op de wei en er is volk bezig rond de boxen. Ik word ongelooflijk goed verzorgd.  Mijn box wordt elke dag gekuist. Die van mijn maten ook, trouwens. Er wordt gebeld, telefoon… Ik luister… Is het Benoît? Ik hoor “Dag Christian”…

Oh spijtig, het is niet Benoît … 

Voor de tweede keer heeft Benoît zijn lader in zijn vorige slaapplaats achtergelaten, hij kan dus niet meer bellen… Waar zijn zijn gedachten?

Ik hoor wel dat ze goed vooruitgaan, ze stappen 20 à 25 km per dag. Ze eten en babbelen ook wel…

Het voordeel met Christian is dat Benoît iemand heeft die hem antwoordt als hij spreekt. Ik kan wel luisteren, reageren, maar verder gaat het niet…(((

Goed, wat heb ik de laatste dagen gehoord??

Zondag 26 mei

Christian heeft zich in de late voormiddag bij Benoît vervoegd en ze zijn onmiddellijk met de auto naar Vanlay gereden, naar het huis van Johan en Adinda, ouders die zich ook volledig geven voor het MeeGaan project…

Voor de rest… onze twee dappere kerels hebben in Vanlay een comfortabele nacht doorgebracht, gratis voor niks…;;))

Maandag 27 mei

Benoît heeft zijn nieuwe rugzak getest. De vorige was echt niet comfortabel… Ik heb hem horen zeggen « super rugzak, veel lichter». Nu zijn ze op weg naar Chablis.

La Fosse Dion de  » Tonnerre », vertrek naar Chablis met Christian.

Mardi 28 mai

Vanuit Chablis gaan we richting Auxerre door hectaren wijngaarden en kleine wegen. Naar het schijnt, heel mooi.  Benoit zegt dat hij het fijn vindt om met twee te zijn. Zijn gemoed is opperbest…;;;)))  Ik ben wel een beetje jaloers, ik wou dat ik erbij was…

Ik weet dat ze met een ontbijt zijn gestart, buiten, op het vuistje, met een goede croissant.  

Benoit zegt dat hij een voetbad genomen heeft, in een vijver onderweg. Gelukkig was ik er niet bij, ik haat voetbaden, vraag het maar aan Benoît;;)))

En dan zeggen ze dat IK gulzig ben, maar ik hoor Benoît zeggen “we hebben supergoed gegeten bij Joseph (super sympa de Jo) in een mooi decor, een oude cinemazaal, met oude tafels, stoffen tafellakens…”

Woensdag 29 mai

Onderweg naar Vincelotte

Donderdag 30 mei

Laatste etappe voor Véselay…nog wijngaarden, wijngaarden alom.

Vendredi 31 mai

Ze zien de wondermooie heuvel van Véselay voor zich uit, met de mooie basiliek bovenaan. Ze zijn toegekmen… De natuur, de landschappen zijn prachtig. Het is warm (25°C) en ze hebben zere voeten… dat ken ik!… Pas op Benoît, dat ze u ook niet met een van moeten komen halen ;;;)) 

Maar neen;;;)))….Benoît is alleszins blij en trots… Ik ben ook trots op hem…

Panoramisch zicht vanuit de heuvel van Véselay

Zaterdag 1 juni

Onze twee kerels profiteren ervan om de mooie stad van Véselay te bezoeken.  De oude abdij, belangrijke bedevaartoord onderweg naar Compostella.

Zondag 2 juni

Christian, nadat hij nog de voeten van Benoît goed heeft verzorgd, keert terug naar België, naar zijn geliefde klanten. En Benoît? Ja, Benoît stapt verder, alleen, naar de volgende stad, Cunzy lez Varzy.

Dezelfde avond komt hij een andere bedevaarder tegen, Jean.  Ze zullen vanacht een kamer delen.

Maandag 3 juni

Het is8.00.  Ze zijn samen vertrokken… Ja, ja, Jean en Benoît! Richting Arbouse op 34,5 km…Lijkt mij een beetje veel, maar het weer is ok, met alleen wat motregen.


Een woordje voor degenen die een reactie posten op de blog… Doet me ontzettend plezier, ook aan Benoît. Hij leest ze allemaal, met telkens een glimlach op het gezicht. Dus doe zo voort, houd u vooral niet in, ok?

2 Antwoorden op “maandag 3 juni”

  1. Hé Benoît. Depuis le début, j’ai le privilège, en tant que “webmaster”, de lire, traduire et publier le récit de ton aventure. Moi qui suis assez casanier, j’ai un peu le sentiment de voyager avec toi. A chaque fois que Sigrid (ou Kakou) m’envoie un message, je me retrouve sur la route de Compostelle. Je m’imagine (à vélo, je n’ai pas d’affinité avec les chevaux) aux côtés de Kakou et toi sur les chemins de France.
    Merci donc de me confier ce rôle de conteur. Et sache que, quelque part dans ton bagage, je suis à tes côtés.
    Marc

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.