donderdag 20 juni 2019

Samenvatting van 10 reisdagen…

Ik heb het allemaal goed in mijn hoofd bijgehouden, wat Benoît aan de lijn heeft gezegd. Want, ja, ik heb hem zelf aan de lijn gehad!!! Sigrid hield een zwarte, platte doos voor mij, en ik kon Benoît horen zeggen: “hey mijn dikke, ik ben het!” Hij noemt mij “dikke”, gewoon omdat de anderen zo dun en plat zijn. Hij zou de anderen dus kunnen toeroepen : “hey dunne”, maar dat klinkt veel minder sympathiek. Natuurlijk, ik hoorde zijn stem, keek overal rond, maar hij was er niet. Ik begon, echt waar, aan mezelf te twijfelen. Maar goed, ik heb hem gehoord, en goed opgelet… lees en kijk hieronder…

Dinsdag 11 juni

Jean en Benoît zijn nog steeds samen en komen aan in La Châtre rond 11 uur. Ze hadden gepland om Châteaumeillant zeer vroeg te verlaten, aangezien er regen werd voorspeld, en ze hebben er goed aan gedaan, want tegen 12.00 was er een serieuze « drache » die alles onder water zette. “Nog 1540 km”. Allee!!! veel moed, Benoît, ge komt er wel…

Woensdag 12 juni

rustdag. Ge doet er goed aan, Benoît…het is geen koers… neem je tijd, geniet, je kunt het gebruiken, je hebt het nodig!  

Jean gaat alleen voort.

Donderdag 13 juni

La Châtre/Cluis 31km

Vrijdag 14 juni

Cluis/Eguzon 26 km… 7 uur stappen. ” het gaat op en neer… en wat een mooie landschappen”. We zouden kunnen denken dat de bedevaarders veel aangename, kleine paadjes tegenkomen, maar tot nu heeft Benoît vooral asfalt gezien… niet zo plezant!!! Uiteindelijk ben ik nog blij dat ik er niet meer bij ben ;;;)))

Zaterdag 15 juni

32 km gestapt…Eguzon naarLa Souterraine…Vertrek om 7u…maar kijk vooral…

Zondag 16 juni

La Souterraine/Marsac langs Crozant. “Het is veel stijgen, en dus ook veel dalen”. Geen idee hoeveel kilometers hij vandaag gestapt heeft… Maar hij heeft nieuwe schoenen nodig, zijn stapschoenen zijn helemaal op, zijn voeten zijn vol pijnlijke blaren.  Gelukkig had hij dit voorzien, een nieuwe paar is onderweg vanuit Roemenië. Ja, ik weet het, dat is niet naast de deur, maar Benoît kent daar iemand…;;)) « Dank u Geo!!))) » …de schoenen zullen (samen met een plak chocolade;;)))) per postpakket in Périgueux aankomen.

Maandag 17 juin

Marsac / Saint Laurent les Eglises.  dodo in een camping…

« overal pijn »…

Benoît:

«Wat doe ik in Gods naam hier? »

… Mm!!! Wordt er getwijfeld ?   Volledig normaal, Benoît, maar het niet het moment om te stoppen, hé?? Niet nu, het is veel te vroeg… binnenkort, de nieuwe schoenen, je hebt je van je slaapzak ontdaan (niet meer nodig, overal is er een slaapplaats, bed, matras, lakens, hoofdkussen, deken) … Nog maar 1500 km, mooi weer en binnenkort krijg je de gezelschap van een paar maten…is het niet waar, Patrice en Geoffroy ???

Dinsdag 18 juni

St Laurent/ St Léonard de Noblat…Cool…15 km…vertrek om 6.30…’t is toch raar, Benoît zei altijd dat hij niet lang kon stappen (daarom ook dat we met zin tweeën waren vertrokken), en nu vindt hij 15 km cool …;;))

Woensdag 19 juni

” de trein genomen tot in Limoges, ik zal daar de dag doorbrengen… (pijn, blaren, twijfels…rust, resto…bezoekje) “…de ene dag is de andere niet, hé?!!

Donderdag 20 juni

Het is 13u…boodschap:  « We zijn in Thiviers aangekomen »…Wie “we”? Heeft hij zijn metgezel Jean teruggevonden ?

Allee… dikke kussen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.