04/07/2019

oei oei oei !!!  Hoe lang is het nu niet geleden dat ik jullie heb bericht over onze avonturier in korte broek? (ja, hij draagt zo graag zijn short, mijn Benoît)… Het is ook warm… Gelukkig maar, want sinds ik er niet meer ben om alles te dragen heeft hij zijn bagage gereduceerd tot 2 T-shirts, 2 slips, 1 broek/short (je weet wel, zo’n broek met een rits om korter te maken), een regenvest, een pull, zijn bottines, zijn hoed, en dat is het zowat. Hij moet dus zijn kleren dagelijks wassen, en telkens hangt hij ze op, kijk maar eens;;;))) 

Oulalaaa

Waar waren we gebleven?

Ah ja…

…20 juni…

…in Thiviers … Ik vroeg me dus af wie “we” waren, weet je nog? Wel het was dus toch Jean, zijn trouwe compaan. Als ze samen blijven stappen zullen ze op de duur geen geheimen meer hebben voor elkaar… Grapje…;;))

Belangrijk: Thiviers, hoofdstad van de foie gras… het spreekt van zich: ze hebben zich niets te kort gedaan… zo ken ik hem, mijn vriend, mijn meester, mijn Benoît … dodo in een toffe camping…

Vrijdag 21 juni

De bottines zijn in Périgueux aangekomen….hij zal ze morgen, 22 juni kunnen ophalen. Jean en Benoît zijn in Sorges…en…en…en Sorges is de hoofdstad van de truffel…je kunt wel denken wat die twee hebben gedaan… Awel, neen, ze hebben geen truffel gegeten, het heeft niet mogen zijn…

Zoals overal in Frankrijk was het Feest van de muziek… ik hoorde dat Benoît er naar uit keek… Feestje? Wat het ook moge zijn, zei Benoît: “vanmorgen vertrek om 5.45. Aangekomen in Sorges om 12u, regen in de namiddag. Kusjes” Was dat voor mij, die kusjes? Normaal zegt hij zoiets niet tegen mij, hij geeft mij eerder een aaitje… Goed…

Zaterdag 22 juni

oproep gemist, geen nieuws, dus…

Zondag 23 juni

Ze hebben 27km gestapt, van Périgueux naar Saint Astier.  Logies in een camping, camping du Pontet…met zwembad, drievoudige schuifaf en dit aan de oever van de rivier L’isle aub…) …Ik vraag mij af of Benoît alle speeltjes heeft geprobeerd …;;;)))

In het centrum van Saint Astier: een zeer mooie kerk gebouwd in verschillende fases tussen de XIe en XVII eeuw… Ik merk op dat Benoit kerken graag bezoekt, maar geen paniek, zo veel is hij niet veranderd, het is vooral door de architectuur van sommige kerken, hun ligging in het dorp, enz…:::)))

Maandag 24 juni

Vertrek om 5u… Zo vroeg?!!?!!? “Door de hitte “…Oeiii…Ze geven 41 graden voor donderdag 27 juni… gelukkig ben ik er niet bij, ik verdraag zo’n hitte helemaal niet…

Maar jij, Benoit, zoals Bernard van de Yoga in de reactie op de blog heeft geschreven: kortere afstanden aub… en ik zou er nog bij zeggen: zeker met die hitte…

Dinsdag 25 juni

…De dagetappe, Saint Astier/Montluçon…nog een camping.

Woensdag 26 juni

Afspraak bij de kine in Port St Foy…nee…niet met Christian…hij is nog niet terug, maar hij denkt er wel over, misschien eind juli. Christian heeft echt genoten van die ene week samen in mei.

Nee, het is een andere kine, een spoedkine, die Benoît een dag vooraf heeft gecontacteerd, om zijn schouders te masseren. De schouders zijn beschadigd en pijnlijk, de rugzak weegt.

Ik heb juist vernomen dat Benoit naar de spoeddienst is moeten gaan, in Port St Foy…een teek heeft een lelijke rode plek rond de beet veroorzaakt. Hij moet antibiotica innemen. Pas op, Benoit, dat zijn vieze beesten, hé…

Donderdag 27 juni

Vertrek om 5u, 23km stappen naar Pellegrue…Het is warm, heet…40 graden zoals aangekondigd… Ik zie dat hij zijn afstanden toch heeft aangepast en dat hij vroeg vertrekt… Hij wordt een expert, goed zo!!! ;;;)))

Hier, in Herne, is het ook warm, ik zet er een kleine foto van mezelf tussen, alleen om te tonen dat alles met mij perfect ok is, kijk en bewonder. En, wat denk je ervan?

Vrijdag 28 juni

Vertrek nog vroeger…4u30 voor 31km, aangekomen in La Réole… Meneer slaapt bij een privépersoon…Dank uuuu “niet veel te zien onderweg”

Zaterdag 29 juni

Van La Réole tot Bazas … Dit heb ik onthouden : “zeer, zeer lange dag, 41km, zeer warm”, “5km voor aankomst heb ik geen water meer…ik zie een man en ik vraag hem om een beetje water. De man is gedienstig, hij vult onze kruiken en geeft ons 3 à 4 glazen die we meteen uitdrinken… zo dorstig” Dank u meneer…

Zondag 30 juni

“Van Bazas naar Le Billon, 25 km, cool, super gîte”.

Maandag 1 juli

27km in de Landes.  Vertrek om 6.30 van Le Billon naar Roquefort (aankomst om 13u)…na de foie gras en de truffels…de kaas…;;)))

Dinsdag 2 juli

“20km, zeer cool”…bij aankomst, een groepje bedevaarders: een Belg, een Fransman, een Tsjech. Ze hebben gegevens uitgewisseld. Kleine anekdote: vandaag, bij een doortocht in een klein dorp, gaat Benoît op een bank zitten om eventjes uit te rusten. Een dorpeling komt spontaan bij hem en biedt hem een koffie aan…een geschenk van onderweg…gewoon goesting om te delen…een grote vreugde…gewoon om te delen. “Dit vervult mij met vreugde, zie mij hier nu, ik zit hier mijn lekkere koffie te drinken op een bank in een dorpje in the middle of nowhere!!! What a feeling…I’ll love it… »

Woensdag 3 juli

“Ma chérie, kun je mij mijn schoenen met vijf tenen opsturen? ’s avonds is dat comfortabeler” U vraagt, wij draaien: meteen ingepakt (door Coline) en opgestuurd naar Saint-Jean-Pied-de-Port…Benoit zal ze binnen drie dagen in een point mondial Relais ophalen.

Saint-Jean-Pied-de-Port bevindt zich tussen de Baskische kust en de Spaanse grens. Het is een zeer bekende etappe op weg naar Compostella in de Baskische Pyreneeën. De architectuur is typisch Baskisch. 

Ahhh!!! Avondeten…houd u vast… “mijn eerste steak salade en frieten + een bier en een koffie voor 10€”… “Ik heb het uitgerekend, ik geef gemiddeld 25€/dag…valt wel mee, hé?!! »

Donderdag 4 juli

Het is 9u40…Benoit belt en ik luister. “Ik ben in Horsarrieu…Weet je wat? Ik was op zoek naar een klein café om een koffie te drinken. De enige die ik vind is natuurlijk gesloten. Ik zie een groep mensen, en leg hen uit dat het café gesloten is, is er een andere? Neen!…geen ander, maar, als je wilt, kunnen we je een koffietje aanbieden… en dus heb ik, opnieuw, mijn koffie, mijn praatje, een stukje cake… het leven is mooi, puur geluk”.

Vrienden, bedankt voor de boodschappen die jullie naar Benoit sturen. Het doet hem zo veel plezier…

Geoffroy…denk je nog Benoit te vervoegen? Want hij is al in de Pyreneeën, hé??!!!

2 Antwoorden op “04/07/2019”

 1. Bewondering voor je moed en doorzettingsvermogen!
  Fijn voor jou om kennis te maken met stapgenoten en je daar bij gelukkig te voelen.
  Succes verder !
  Minne en Dirk

 2. Hey Benoit,
  En telkens word ik bij het lezen van jouw verhalen er stil en sprakeloos van, ik krijg er kippenvel van …. zo moooooi !!!
  En wat ’n fijne mensen dat jij op je weg naar Compostella ontmoet, super !
  Jouw reis, jouw verhaal bezielt mij keer op keer .
  Ik heb ook heel veel bewondering voor jou !!!
  Ik wens je veel energie, fijne momenten, fijne ontmoetingen. En weet je…. Je komt steeds dichter bij de realisatie van jouw doel, jouw intentie, jouw droom 👍👍
  Vele lieve groetjes
  Mia en Dany

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.